Gårdsbutik Ulvered
Avhämtning sker enl överenskommelse.
Avhämtning sker enl överenskommelse.
Marinerad hjortryggfilé till 4 personer
800 g hjortfilé
3 dl rödvin
2 dl vatten
5 st enbär
färsk timjan
salt & peppar
Mixa enbär, timjan, rödvin och vatten till en marinad
Häll marinaden över hjortryggfilén
Låt den stå ett dygn i kylen
Bryn hjortfilén hel i smör i stekpanna tills den får färg
Lägg den på en plåt, salta & peppra och ställ in den i ugnen på 100 grader
Ugnsstek den tills kärntemperaturen är 62-64 grader Köttet har då en rosa fin färg.
Servera gärna med äpple & kanelchutney samt whiskeygräddsås.
Kommentera gärna våra recept och besök vår sida på Facebook
Vår hjortrygg kan du handla i vår gårdsbutik. Dessutom kan du beställa många av våra andra frysta, torkade och rökta produkter direkt från oss. Ring 0430-93062, 070-696 0717 eller mejla på info@ulvereds.se så hjälper vi dig gärna.
Carpaccio av grillad hjortryggfilé som förrätt för 4 personer
300g hjortryggfilé
5 gula cocktailtomater
5 röda cocktailtomater
0,5 deciliter kapris
1 matsked schalottenlök
0,5 deciliter olivolja
Sallad eller färska örter
salt
svartpeppar
Hetta upp en grillpanna
Gnid in köttet i lite olja och grilla det några minuter på varje sida
Smaksätt köttet rikligt med salt och peppar
Skär hjortryggfilén i tunna skivor och lägg upp det på tallrik
Hacka schalottenlök och kapris och strö över köttet
Dela cocktailtomaterna och lägg uppe på köttet
Ringla oljan över de tunna skivorna
Garnera med sallad eller färska örter
Recept och bild i samarbete med Svensk Smak
Hjortkringla med äppelsallad
½ hjortkringla/hjortkorv
1 syrligt äpple
2 msk rödlök, finhackad
1 msk rosmarin, finhackad
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Skiva äpplet i tunna skivor.
Blanda rödlök, rosmarin, olivolja till en vinägrett.
Blanda ner äppelskivorna.
Skiva upp hjortkringlan och servera med salladen.
Recept och bild i samarbete med svensksmak.se
Hjortpaté för 4 pers
250 g hjortpaté
grönsallad
färsk timjan
1 dl svartvinbärsgelé
½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
ca 1 dl vatten
1 krm salt
½ krm cayennepeppar
Gör så här:
Koka ihop gelé, saft, vatten, salt och cayennepeppar och låt småkoka i ca 5 minuter.
Låt såsen svalna
Skiva hjortpatén i 8 tunna skivor
Häll på såsen
Garnera med sallad och timjan
Servera gärna med ett mörkt bröd.
Recept och bild i samarbete med svensksmak.se
Kallrökt hjortstek för 4 pers
16 skivor kallrökt hjortstek
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja
nymalen svartpeppar
1 grönt äpple
1 dl fikonvinäger
1 dl socker
1 krm cayennepeppar
Blanda olivolja, vitlök och svartpeppar till en marinad.
Gnid in köttet i marinaden och låt den stå och dra till sig 30-60 minuter.
Reducera ner vinäger, socker och kryddor tills ungefär 1 dl återstår.
Skiva äpplet och vänd försiktigt ner dem i chutneyn, låt svalna.
Recept och bild i samarbete med svensksmak.se
4 pers
400 g hjortrostbiff
800 g kokta medelstora potatisar
1 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
½ msk dijonsenap
2 msk dill, finhackad
1 rödlök, finhackad
flingsalt
nymalen svartpeppar
Skiva hjortrostbiffen i tunna skivor
Blanda ihop crème fraiche, gräddfil, dijonsenap och dill i en skål.
Skär potatisen i mindre bitar och vänd försiktigt ner potatisen i skålen tillsammans med rödlöken.
Smaka av med salt och peppar.
Recept och bild i samarbete med svensksmak.se
Hjortburgare för 4 personer
600 gram hjortfärs
1 ägg
4 matskedar sweet chili sauce
1 matsked soja
1 röd paprika
2 teskedar Colmans senapspulver
1 gul lök
salt
Skala och finhacka löken
Skär paprikan i småbitar
Bryn lök och paprika i en het panna
Blanda hjortfärs, ägg, sweet chili, soja, senapspulver, den brynta löken och den brynta paprikan till en jämn smet. Smaksätt med en tesked salt
Forma till biffar och stek i panna
Servera gärna burgarna med grovt bröd, riven spetskål och och morötter
Hjortburgare för 4 personer
600 gram hjortfärs
1 ägg
4 matskedar sweet chili sauce
1 matsked soja
1 röd paprika
2 teskedar Colmans senapspulver
1 gul lök
salt
Skala och finhacka löken
Skär paprikan i småbitar
Bryn lök och paprika i en het panna
Blanda hjortfärs, ägg, sweet chili, soja, senapspulver, den brynta löken och den brynta paprikan till en jämn smet. Smaksätt med en tesked salt
Forma till biffar och stek i panna
Servera gärna burgarna med grovt bröd, riven spetskål och och morötter
Frikadeller till 4-6pers.
600 g hjortfärs
1 ägg
1 dl grädde
2 medelstora kokta potatisar
100 g fetaost
1 dl hackad gul lök
1 dl finhackad basilika, timjan & rosmarin.
Salt & peppar
Sås:
1 hackad gul lök
6 st pressade vitlöksklyftor
2 st burkar krossade tomater eller
6-8 stora färska tomater som rives på rivjärn.
3 dl vitt vin
1 dl oliver i halvor.
Salt & peppar
Gör så här:
Börja med såsen:
Hacka gul lök
Pressa vitlök
Blanda lök, vitlök, krossade tomater (eller rivna färska tomater) med 3 dl vitt vin.
Smaka av med salt & peppar, ev. lite socker.
Koka ihop på svag värme.
Frikadeller av hjort
Hacka gul lök.
Hacka örter och fetaost
Blanda hjortfärs, ägg, grädde, hackad lök, örter, fetaost. Arbeta ihop hjortfärs och ingredienserna väl.
Smaka av med salt & peppar
Forma 10 st frikadeller á 60gr
Lägg frikadellerna i såsen och koka på svag värme i ca: 30-40 min.
Tillsätt oliver oliverna.
Servera med bandpasta eller ris.
Smaklig spis.
Marinerad hjortryggfilé till 4 personer
800 g hjortfilé
3 dl rödvin
2 dl vatten
5 st enbär
färsk timjan
salt & peppar
Mixa enbär, timjan, rödvin och vatten till en marinad
Häll marinaden över hjortryggfilén
Låt den stå ett dygn i kylen
Bryn hjortfilén hel i smör i stekpanna tills den får färg
Lägg den på en plåt, salta & peppra och ställ in den i ugnen på 100 grader
Ugnsstek den tills kärntemperaturen är 62-64 grader Köttet har då en rosa fin färg.
Servera gärna med äpple & kanelchutney samt whiskeygräddsås.
Kommentera gärna våra recept och besök vår sida på Facebook
Vår hjortrygg kan du handla i vår gårdsbutik. Dessutom kan du beställa många av våra andra frysta, torkade och rökta produkter direkt från oss. Ring 0430-93062, 070-696 0717 eller mejla på info@ulvereds.se så hjälper vi dig gärna.
Carpaccio av grillad hjortryggfilé som förrätt för 4 personer
300g hjortryggfilé
5 gula cocktailtomater
5 röda cocktailtomater
0,5 deciliter kapris
1 matsked schalottenlök
0,5 deciliter olivolja
Sallad eller färska örter
salt
svartpeppar
Hetta upp en grillpanna
Gnid in köttet i lite olja och grilla det några minuter på varje sida
Smaksätt köttet rikligt med salt och peppar
Skär hjortryggfilén i tunna skivor och lägg upp det på tallrik
Hacka schalottenlök och kapris och strö över köttet
Dela cocktailtomaterna och lägg uppe på köttet
Ringla oljan över de tunna skivorna
Garnera med sallad eller färska örter
Recept och bild i samarbete med Svensk Smak
Hjortkringla med äppelsallad
½ hjortkringla/hjortkorv
1 syrligt äpple
2 msk rödlök, finhackad
1 msk rosmarin, finhackad
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Skiva äpplet i tunna skivor.
Blanda rödlök, rosmarin, olivolja till en vinägrett.
Blanda ner äppelskivorna.
Skiva upp hjortkringlan och servera med salladen.
Recept och bild i samarbete med svensksmak.se
Hjortpaté för 4 pers
250 g hjortpaté
grönsallad
färsk timjan
1 dl svartvinbärsgelé
½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
ca 1 dl vatten
1 krm salt
½ krm cayennepeppar
Gör så här:
Koka ihop gelé, saft, vatten, salt och cayennepeppar och låt småkoka i ca 5 minuter.
Låt såsen svalna
Skiva hjortpatén i 8 tunna skivor
Häll på såsen
Garnera med sallad och timjan
Servera gärna med ett mörkt bröd.
Recept och bild i samarbete med svensksmak.se
Kallrökt hjortstek för 4 pers
16 skivor kallrökt hjortstek
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja
nymalen svartpeppar
1 grönt äpple
1 dl fikonvinäger
1 dl socker
1 krm cayennepeppar
Blanda olivolja, vitlök och svartpeppar till en marinad.
Gnid in köttet i marinaden och låt den stå och dra till sig 30-60 minuter.
Reducera ner vinäger, socker och kryddor tills ungefär 1 dl återstår.
Skiva äpplet och vänd försiktigt ner dem i chutneyn, låt svalna.
Recept och bild i samarbete med svensksmak.se
4 pers
400 g hjortrostbiff
800 g kokta medelstora potatisar
1 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
½ msk dijonsenap
2 msk dill, finhackad
1 rödlök, finhackad
flingsalt
nymalen svartpeppar
Skiva hjortrostbiffen i tunna skivor
Blanda ihop crème fraiche, gräddfil, dijonsenap och dill i en skål.
Skär potatisen i mindre bitar och vänd försiktigt ner potatisen i skålen tillsammans med rödlöken.
Smaka av med salt och peppar.
Recept och bild i samarbete med svensksmak.se
Hjortburgare för 4 personer
600 gram hjortfärs
1 ägg
4 matskedar sweet chili sauce
1 matsked soja
1 röd paprika
2 teskedar Colmans senapspulver
1 gul lök
salt
Skala och finhacka löken
Skär paprikan i småbitar
Bryn lök och paprika i en het panna
Blanda hjortfärs, ägg, sweet chili, soja, senapspulver, den brynta löken och den brynta paprikan till en jämn smet. Smaksätt med en tesked salt
Forma till biffar och stek i panna
Servera gärna burgarna med grovt bröd, riven spetskål och och morötter
Hjortburgare för 4 personer
600 gram hjortfärs
1 ägg
4 matskedar sweet chili sauce
1 matsked soja
1 röd paprika
2 teskedar Colmans senapspulver
1 gul lök
salt
Skala och finhacka löken
Skär paprikan i småbitar
Bryn lök och paprika i en het panna
Blanda hjortfärs, ägg, sweet chili, soja, senapspulver, den brynta löken och den brynta paprikan till en jämn smet. Smaksätt med en tesked salt
Forma till biffar och stek i panna
Servera gärna burgarna med grovt bröd, riven spetskål och och morötter
Frikadeller till 4-6pers.
600 g hjortfärs
1 ägg
1 dl grädde
2 medelstora kokta potatisar
100 g fetaost
1 dl hackad gul lök
1 dl finhackad basilika, timjan & rosmarin.
Salt & peppar
Sås:
1 hackad gul lök
6 st pressade vitlöksklyftor
2 st burkar krossade tomater eller
6-8 stora färska tomater som rives på rivjärn.
3 dl vitt vin
1 dl oliver i halvor.
Salt & peppar
Gör så här:
Börja med såsen:
Hacka gul lök
Pressa vitlök
Blanda lök, vitlök, krossade tomater (eller rivna färska tomater) med 3 dl vitt vin.
Smaka av med salt & peppar, ev. lite socker.
Koka ihop på svag värme.
Frikadeller av hjort
Hacka gul lök.
Hacka örter och fetaost
Blanda hjortfärs, ägg, grädde, hackad lök, örter, fetaost. Arbeta ihop hjortfärs och ingredienserna väl.
Smaka av med salt & peppar
Forma 10 st frikadeller á 60gr
Lägg frikadellerna i såsen och koka på svag värme i ca: 30-40 min.
Tillsätt oliver oliverna.
Servera med bandpasta eller ris.
Smaklig spis.